Filmstudion poppar upp igen

På internationella popcorndagen (!) 19 januari öppnade Eskilstuna filmstudio salongsdörrarna till den första av vårens åtta filmer. Och till en säsong som på tycks ha återhämtat sig efter pandemin.

Ok, rekordvåren 2020 när filmstudion hade lapp på luckan – och sedan fick pandemipausa – har inte överträffats. Ännu. Vi inleder året med drygt 130 medlemmar. Flera av dem har dock inte satt sin fot hos filmstudion sedan pandemin bröt ut utan återvände först nu.

– Det är välbekanta ansikten som varit trogna medlemmar under många år och som nu äntligen vågar sig hit igen. Det är så kul och man bli alldeles varm inombords, säger föreningens ordförande Jacob Hansson.

Internationella popcorn-dagen

Tillsammans med övriga från filmstudions styrelse och programgrupp välkomnade han publiken – med godis och genom att dela ut de spelkulor som har varit en del av filmstudions betygssystem i stort sett sedan starten för över 20 år sedan.

Hos Royalpersonalen i foajén gick dessutom popcornmaskinen varm denna kväll; den internationella popcorn-dagen.

– Det var faktiskt en ren tillfällighet, men vi hade inte kunnat pricka in ett mer lämpligt datum för filmstudiopremiär, säger Jacob Hansson.

Höga betyg

Året inleddes med spanska filmen Parallella mödrar av mästaren Pedro Almodóvar. Publiken lät kulan landa på snittbetyget 3,9 av 5.

Totalt är över tio olika länder representerade i vårens program som fortsätter 2 februari med italienska Martin Eden.

Den som inte vill missa resten av säsongen kan köpa filmkort på Stadsbiblioteket. Medlemmar i Mälardalens studentkår har dessutom rabatt! Läs mer!