Eskilstuna filmstudio 22 år. Anmälan senast 10 september

Eskilstuna filmstudio firar 22 år. På Royal, lördag 17 september klockan 12.00-ca 16.00.

Klicka här för att anmäla dig till jubileumslördagen 

”Och nu blir det reklamfilm”

Björn Borg smashar, Yvonne Lombard MMMumsar Marabouchoklad, och Povel Ramel sjunger Stomatolsamba. Alla idéer har genom åren prövats i försöken att sälja. En kväll ägnad svensk reklamfilm gjord för bio åren 1916-1990 blir ett tillfälle att förföras, förnärmas och minnas. Mårten Blomkvist, filmkritiker i bland annat Dagens Nyheter, gör nedslag i reklamfilmens historia och visar filmer. Regissören Roy Andersson är den svenska reklamfilmens mästare och får särskild uppmärksamhet, våren 2023 kommer Mårten Blomkvists ”Sånger från folkhemmet – en bok om Roy Andersson” på Bonniers förlag.

Programmet är omkring en och en halv timme långt och gjort i samarbete med Filmarkivet.se, där fynd ur Filminstitutets filmarkiv görs tillgängliga på nätet.

 

Paus med fika och filmquiz

FILM: Drömmannen

Klicka här för att anmäla dig till jubileumslördagen 

OBS! Anmälan senast 10 september