Välkommen till en ny säsong med filmstudion

Den 1 september startar Eskilstuna filmstudio. Vi har bokat in 8 torsdagar på Royal med lika många filmer samt ett jubileum med ytterligare en film och föredrag.

Memory box inleder Eskilstuna filmstudios höst den 1 september. Och i andra änden ligger fransk-belgiska Utsökt, en sinnlig och sinnrik liten film med kärlek, intriger och mat. Som ju fransmännen är så duktiga på.

Och däremellan 6 filmer som vi hoppas ska smaka lika… utsökt!

Så välkommen till Royal i Nyfors torsdagar kl 19.00.

Hela programmet hittar du såklart här på webben!

Eskilstuna filmstudio firar 22 år

2020 skulle vi ha firat 20-årsjubileum. På grund av pandemin fick detta ställas in. Vi gör ett nytt försök lördag 17 september då vi hälsar filmkritikern Mårten Blomkvist välkommen. Han kommer att guida oss igenom reklamfilmens historia och visa filmer men även ägna lite extra uppmärksamhet åt den svenska reklamfilmens mästare Roy Andersson. En film ska vi också hinna med under jubileumslördagen. Vi har valt att visa den Drömmannen, en tysk science fiction-romantisk film.

Jubileet kostar inget extra men du behöver vara medlem = ha ett giltigt filmkort. Och så vill vi att du anmäler ditt deltagande och eventuella allergier.

Klicka här för att anmäla dig till jubileumslördagen!

 

Ökade kostnader för bland annat filmbokningar har inneburit höjd medlemsavgift hos Sveriges Förenade Filmstudios. Det i sin tur gör att vi tagit beslutet att höja även vår medlemsavgift, det vill säga priset på filmkortet. Men det sker efter ganska många år på samma relativt låga nivå.

Från och med hösten 2022 kostar filmkortet 330 kronor. Är du medlem i Mälardalens studentkår betalar du 250 kronor. Kortet köper du på Stadsbiblioteket som även tar ut en serviceavgift.

Det är fortsatt en väldigt låg kostnad om man slår ut det per film. I år ingår ju dessutom ett jubileum med en bonusfilm och föredrag.

Hoppas du är med oss i höst!

/Eskilstuna filmstudio