Filmstudion dukar upp en utsökt höst

I september inleds hösten med filmstudion. Åtta nya filmer och ett framflyttat jubileum står på programmet.

Det återstår en del finjusteringar vad gäller exakta datum för höstens visningar. Vi har heller inte börjat sälja några filmkort. Men så mycket kan vi säga; det blir åtta ordinarie filmer och ett jubileum (17 september) där vi räknar med en eller annan film.

Vi siktar på att komma igång 1 september. Vis av erfarenheten från våren har vi laddat med lite ”lättare” filmer i höst, utan att för den skull tumma på vare sig kvalitet eller tyngd.

Indiska Filmtjuven beskrivs som en ny Cinema Paradiso och fransk-belgiska Utsökt är ett 1700-talsdrama i krogmiljö. Men vi låter också Kenneth Branagh ta oss med till Nordirland i slutet av 1960-talet i sin dramakomedi Belfast, med musik av Van Morrison.

Den 17 september är det Kulturnatta i Eskilstuna och filmstudion passar på att fira ett pandemi-uppskjutet 20-årsjubileum. Programmet får vi återkomma till men boka lördag 17 september vid lunchtid och framåt för filmstudion.

Välkommen till en fin filmhöst!