18 februari – Fåret Shaun

FÅRET SHAUN - FILMEN

Torsdag 18 februari kl 18:30 

En dag ställer fåret Shaun till det ordentligt. Hans rackartyg gör så att bonden blir inlåst i en husvagn och det vill sig inte bättre än att den plötsligt rullar iväg ända till den stora staden. Shaun, Bitzer och flocken bestämmer sig för att lämna gården och försöka rädda bonden. Det blir början på ett stort och spännande äventyr.

(Distributör: Svensk Filmindustri)

Regi: Mark Burton/Richard Starzak
Land: UK/Frankrike
Längd: 85 min

2 reaktion på “18 februari – Fåret Shaun

 • 18 februari, 2016 kl. 20:56
  Permalink

  Sveriges Television har tagit fram ett mätinstrument för att bedöma verkshöjden avseende kreativitet hos olika produktioner. Kvällens film, Fåret Shaun, var en solklar 5:a. Byt ut fåren i filmen mot flyktingar och ni har fått den mest politiskt aktuella film som någonsin gjorts. Dessutom är filmen pedagogisk för den som är insatt, den visar nämligen upp alla de stora grupperna av kreativa metoder i praktisk tillämpning. Filmen går att använda som en tentamen vid våra kreativa utbildningar för att testa om studenten känner igen och kan ange dessa metodgrupper.

  Tomas Lindmark
  Sociolog med inriktning mot organisation, ledning och kreativitet; fackförfattare; medlem av EACI (European Association for Creativity and Innovation).

 • 18 februari, 2016 kl. 21:05
  Permalink

  Jag har sett den två gånger; tillsammans med barnen och med mer ”banala” glasögon. Och har aldrig tänk på den på det sättet. Men du har såklart rätt – mycket intressant! Tack för att du delade med dig av detta! Mvh Jacob Hansson, ordförande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.