Välkommen tillbaka!

Restriktionerna har lättat, publiktaken har tagits bort. Vi ser ljuset. Kanske inte i tunneln men i biomörkret. Och det känns underbart att få slå sig ned i salongerna igen och tillsammans med fler filmälskare försvinna in i andra världar. 

Sedan finns det säkert en och annan som är extra försiktig och avvaktar med att sätta sin fot på biograferna. Det har vi all respekt för; det måste vara var och ens beslut. Men vi är glada att begränsningarna är borta och hoppas attvi slipper viruset också.

En del av er redan besökt Eskilstunas nya fina biograf, Biostaden, på Väster. De öppnade i december och har kört med covidanpassade visningar sedan dess. Bara toaletten på nya Biostaden är värt ett besök (!)

Eskilstuna filmstudio är dock Royal trogen. Vi har bokat salongen i Nyfors för tre visningar i år och tänker slutföra vårsäsongen 2020 där vi pausade. Vi håller fast vid två av filmerna och byter Villebråd mot den något nyare Mr Jones.

Årsmöte 2021

Inför den första filmen 11 november planerar vi också att ha ett kort årsmöte. Vi skulle haft det i våras egentligen med pandemin och en vilande verksamhet ställde till. Men för formaliteternas skull bör vi ha ett årsmöte och vi räknar med att kunna avverka det strax innan filmen. 

Medlem 2020 = medlem 2021

Har du köpt ett filmkort våren 2020 är du fortfarande medlem och kommer kunna gå på filmerna i höst. Skulle du ha tabbat bort eller kastat kortet är det ingen fara; vi har dina uppgifter i våra rullor.  

Parallellt med återstarten samlas också programgruppen för att planera visningarna åren 2022. Men det får vi återkomma till längre fram.

Tills dess säger vi: välkommen tillbaka till filmstudion!