Filmstudion trycker på play i november*

Pandemin är inte över. Inte helt. Inte överallt. Men visst ser det ljusare ut jämfört med när vi pausade filmstudion i mars 2020. Och under sommaren har publiktaken höjts successivt. I september väntas regeringen ta bort samtliga begränsningar för offentliga sammankomster. Det gör att vi nu vågar börja planera för en återstart.

Vi hoppas på andra halvan i november. *Om allt går enligt den planerna som finns för fortsatta lättnader.  Tanken är att fortsätta där vi pausade. Det innebär att du som var medlem våren 2020 är det fortfarande. Skulle du ha tappat bort ditt filmkort är det ingen ko på den så kallade isen – du finns i rullorna! Däremot kommer vi inte att sälja några nya filmkort inför återstarten i höst.

Tre filmer återstår. En av dem, thrillern Villebråd av Agnieszka Holland, planerar vi att ersätta med en nyare av samma regissör: Mr Jones från 2019.

Filmstudions 20-årsjubileum däremot väntar vi med – åtminstone till våren 2022.

Nu håller vi andan och hoppas att allt går vägen. Och hoppas kunna återkomma med definitiva besked under senhösten.

Ha en fortsatt skön sommar!

Jacob Hansson
ordförande Eskilstuna filmstudio