Eskilstuna filmstudio blir digital – tills vidare

Coronapandemin tvingade oss att pausa all verksamhet. Inga lättnader i restriktioner verkar vara i sikte och därför ställer vi tillfälligt om och erbjuder digitalt medlemskap med visningar genom Filmstudio:Play.

Filmstudio:Play är tänkt som ett substitut under coronapandemin och sker i samarbete med vår paraplyorganisation Sveriges Förenade Filmstudios. Den digitala filmstudion är tillgänglig från och med 8 oktober och kommer att kosta 30 kronor.

När du loggar in finns ett antal filmer redan tillgängliga. Varje torsdag fram till jul kommer en ny film att läggas till i tjänsten. SFF erbjuder extra information kring filmerna,; introduktioner, diskussioner och intervjuer. Och via en Facebook-grupp kan du också välja att diskutera filmupplevelsen tillsammans med filmstudiovänner över hela Sverige.

SFF kommer att tillhandahålla teknisk support och information när allt är igång. Filmerna nås via en webbsida och filmerna är förberedda med teknik som gör det möjligt att spela upp filmerna på tv via chromecast eller airplay.

När du tecknar digitalt medlemskap kommer du också kunna ange att du tillhör – eller vill tillhöra – Eskilstuna filmstudio som då får del av medlemsintäkterna. Du betalar dock medlemsavgiften via Filmstudio:Plays sida, inte direkt till oss.

Så besök play.filmstudio.seden 8 oktober och bli medlem i vår digitala filmstudio.

Vår förhoppning är fortsatt att i mars 2021 kunna återuppta ordinarie visningar där vi avslutade.