Filmstudion bjuder på film i coronatider

Filmstudion verksamhet ligger nere men vi vill ändå att våra medlemmar ska få se bra film. Nu bjuder SFF och Triart på filmen Ash is purest white – fram till midsommar.

I skuggan av Kinas snabba samhällsförändring berättar Zhangke en kompromisslös kärlekshistoria fylld av vemod och hårdkokt vilsenhet.

Qiao är förälskad i Bin, en lokal gangster. Under en strid mellan två gäng avlossar Qiao ett skott för att skydda honom och döms till fem år i fängelse. När hon släpps ut letar hon upp Bin för att ta vid där de slutade. Men saker är inte längre vad har varit …

Jia Zhang­ke (f. 1970) är tillsammans med regissörer som Zhang Yuan, Wang Xiaoshuai och Lou Ye en av de ledande profilerna i den så kallade ”sjätte generationen”. Hans Stilla liv vann Guldlejonet på Venedigs Filmfestival 2006.

Klicka här för att hyra filmen – gratis!

Använd rabattkod: Studio20