17/9 Eskilstuna filmstudio firar 22

 

 

 

 

 

 

 

 

I mars 2000 startade Eskilstuna filmstudio sina visningar för första gången. År 2020 var det meningen att vi skulle ha firat 20-årsjubileum. Men det kom en pandemi emellan och fick ställa in både det planerade jubileet och kommande säsonger. Vi har inte helt släppt tanken eller lusten på att göra något extra för att uppmärksamma att vi visat – och tittat på – bra film tillsammans i över 20 år. Så varmt välkommen till…

Eskilstuna filmstudio firar 22 år. Lördag 17 september klockan 12.00-ca 16.00

Klicka för att anmäla!

”Och nu blir det reklamfilm”

Björn Borg smashar, Yvonne Lombard MMMumsar Marabouchoklad, och Povel Ramel sjunger Stomatolsamba. Alla idéer har genom åren prövats i försöken att sälja. En kväll ägnad svensk reklamfilm gjord för bio åren 1916-1990 blir ett tillfälle att förföras, förnärmas och minnas. Mårten Blomkvist, filmkritiker i bland annat Dagens Nyheter, gör nedslag i reklamfilmens historia och visar filmer. Regissören Roy Andersson är den svenska reklamfilmens mästare och får särskild uppmärksamhet, våren 2023 kommer Mårten Blomkvists ”Sånger från folkhemmet – en bok om Roy Andersson” på Bonniers förlag.

Programmet är omkring en och en halv timme långt och gjort i samarbete med Filmarkivet.se, där fynd ur Filminstitutets filmarkiv görs tillgängliga på nätet.

Paus med fika och filmquiz

FILM: Drömmannen